Evo nas

churchill

Kritika konſervativna je nova platforma za politično misel in javno razpravo. Kot namiguje že njeno ime, je namenjena zlasti kritični in sproščeni debati desno od sredine.

Zamišljena je skromno in ambiciozno. Skromno, ker smo le majhna skupina zanesenjakov. Ambiciozno, ker imamo ves namen postati ena najbolj prodornih intelektualnih platform na Slovenskem.

Naše ime je ironično in resno, tako kot mi sami.

Prizadevamo si za miselno osvežitev na slovenski desnici. Desnico, ki jo nagovarjamo, pojmujemo precej široko – kot vse tiste posameznike, ki se v duhu demokratične tekmovalnosti zoperstavljajo politični, intelektualni, medijski, akademski in ekonomski prevladi levice v Sloveniji.

Naša stran je namenjena tako razmislekom o možnostih in strategijah preseganja te hegemonije, kakor vzpostavljanju strpne in artikulirane diskusije o zagatah desnosredinske alternative po izteku tranzicijske paradigme in v času očitne krize politične tradicije slovenske pomladi.

Teksti bodo prihajali polagoma. Stran bo še nekaj tednov delovala poskusno, uradni zagon lahko pričakujete v velikonočnem času. Če do svete trojice ne bomo že pisali s polno paro, nas lahko potegnete za ušesa. Še zlasti, ker se ta letos praznuje na dan Sv. Vida, zaščitnika proti zaspanosti in histeričnosti – in zavetnika te strani.

Advertisements

Prosimo, upoštevajte, da so komentarji namenjeni civizirani izmenjavi mnenj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s